Tomas Slavík taistelee kolmannesta sijasta Cerro Abajossa

reading time: 2 minutes

author: Patrick from GHOST

Red Bull Cerro Abajo

Guanajuato City Meksikossa on Cerro Abajo -sarjan viimeinen pysäkki.

Valparaíson ja Medellinin tavoin Guanajuato on Unescon maailmanperintökohde siirtomaa-aikaisen katuverkostonsa ja 1500-luvun taloarkkitehtuurinsa vuoksi. Kaupunki sijaitsee myös laaksossa, ja rinteillä olevat kujat ovat erityisen jyrkkiä ja kapeita.

Radat vievät suoraan värikkäiden kaupunkien läpi, kapeille kujille, pitkiä ja jyrkkiä portaita ylös ja joskus rakennusten läpi. Urheilijoiden on hallittava suuria pudotuksia, seinämäajoja ja hyppyjä.

Kolmas sija Cerro Abajon kokonaiskilpailussa oli Tomasille kova pala. Sairaudet, loukkaantumiset ja kaatumiset koettelivat tšekkiläistä urheilijaa äärirajoille, mutta kaikki ensin.

muut:

Valparaíso, Chile

Tomasin ennusmerkit olivat jo etukäteen huonot: hän kaatui harjoituksissa ennen karsintaa ja repi nivelsiteet nilkastaan. Lähtö kisaan on katkolla.

Mutta Tomas ottaa lähdön ja ratsastaa kolmanteen voittoonsa vuosien 2017 ja 2018 jälkeen Chilessä meiserformanssilla.

Hänen uskomattoman juoksunsa löydät täältä.

Medellin, Kolumbia

Kolumbia oli Tomasille vaikea kisa. Hän kärsi edelleen nivelsiteen repeämästä, mutta lähti silti starttiin.

Hän sijoittui kisassa kuudenneksi ja osoitti vahvaa suoritusta vaikeista olosuhteista huolimatta.

Löydät koko kisan tulokset täältä.

Guanajuato, Meksiko

Ennusteet olivat huonot: Tomasin harjoitusaika oli rajoitettu ruokamyrkytyksen vuoksi viikkoa ennen kilpailua. Vain 13. sija oli lopputulos, kun hän kaatui raskaasti porrasosuudella kisan aikana. Onneksi Tomas pystyi kävelemään itsensä pois radalta.

Katso koko kilpailu täältä.

Seuraavat askeleet

Kaatumisen jälkeen Tomas tarvitsee lyhyen levon. Mutta seuraava askel on Italiassa vajaan kahden viikon kuluttua. Gardajärvellä sijaitseva "Mad of Lake" on Euroopan Urban Downhill -sarjan ensimmäinen pysähdyspaikka. Tomasilla on hyvät muistot tästä tapahtumasta: viime vuonna hän voitti kilpailun. Täältä näet juoksun uudelleen.

4X Pro Tour World Series ja Crankworx World Series alkavat toukokuussa.

Pyörä

Tähän kisaan Slavik valitsi RIOT Enduro Full Party -pyörän Tällä Enduro-koneella Full Party -trimmitasolla Riot EN loistaa vain hienoimmilla komponenteilla. TractionLink-takakolmio reagoi herkästi pienimpiinkin kuoppiin, mikä oli Chilen portailla todellinen etu; erityisesti yhdessä Foxin 160 mm:n teräsjousitetun iskunvaimentimen kanssa. Edessä on 38 mm:n Fox-haarukka, jossa on 170 mm:n liikemäärä.